Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Спортна екипировка-дарение получи СК „КЛАСИК”-БЕЛЕНЕ

21 трика, 21 анцузи, 11 борцовки и 25 тренировъчни летни екипи получи като дарение Спортният клуб по борба „Класик” - Белене от Бончук Андонов - дългогодишен журналист и фотограф, отразявал над 40 години европейски, световни и олимпийски първенства и турнири във всички видове спорт.
„Идеята за това дарение дойде по една покана, отправена ми от нашата общност в Лас Вегас по повод световното първенство по борба там. Поискаха да направя фотоизложба с многобройните ми фотоси, чрез която да покажа успехите на българските борци. В последствие решиха да включа, освен борцови фотографии, и други, на по-известни български спортисти. Фотоизложбата бе разпродадена. Някои от фотосите бяха и лично разписани от големите спортисти на България, сред които и Любо Ганев. Аз реших всички средства от фотоизложбата да даря на някой клуб по борба. Ганев ми предложи, че ако закупя екипировка от спортната марка, на която е представител, ще удвои сумата за дарение”, разказа Бончук Андонов. Щастливо стечение на обстоятелствата е, че благородната му постъпка достига до Белене и местния спортен клуб по борба. „Президентът на клуб „Класик” Цветан Чоранов бе при мен по повод това да „украсим” по някакъв начин новата спортна зала по борба. А когато ме попитаха: „На кого ще дарите спортната екипировка”, без да се замислям казах: „На Белене.” Нямаше нищо целенасочено. Всичко стана много спонтанно”, откровен е Андонов. Той, заедно със сина си Костадин, легендите в борбата - проф. Петър Киров (двукратен олимпийски шампион, трикратен световен шампион, четирикратен европейски шампион) и Камен Лозанов (световен шампион, европейски шампион, вицеолимпийски шампион), както и Илия Гергов (дългогодишен треньор по борба към спортното училище в Плевен) и Янко Гъров (фотожурналист) посетиха Белене на 1 октомври. Поднесоха на младите ни надежди в борбата спортната екипировка и изгледаха откритата им тренировка. Гостите не скриха положителната си оценка към условията, които има създадени в града ни за спорта борба.
Камен Лозанов: „Много добри условия има създадени. Много градове с население колкото Белене, даже Плевен, нямат тава зала. Поздравления!”
проф. Петър Киров: „Ще бъда откровен - тръгвайки към Белене не знаех къде отивам, въпреки че съм обиколил много градове и държави. За първи път съм тук. Обещавам, че пак ще дойда, защото сега само видях. Ще дойда пак тук, за да опозная и третия път - да го почувствам. Наистина, много пъти съм канен, но все не намирах време и бях възпрепятстван. Тези деца трябва да са щастливи, че имат тази спортна база - условия, за които аз, когато започвах моя път в борбата, можех само да мечтая. На този етап заниманията за децата трябва да носят радост и удоволствие, да ги научат да бъдат системни и всеотдайни, да си създадат собствена дисциплина. Спазвайки всичко това, успехът сам ще дойде. Пожелавам им го!”

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Беленски каратеки с медали

Прочети повече за Беленски каратеки с медали   Годжу карате клуб „Алеко” взе участие в Националната купа „Хасково” за деца и младша възраст. Състезанието се проведе на 27 и 28 октомври в град Хасково и в него ...

Гигант попари Видима-Раковски с 2:1

Прочети повече за Гигант попари Видима-Раковски с 2:1 В последния мач за сезона (неделя, 24.11.2013 г.) футболистите на Гигант се наложиха с 2:1 над Видима-Раковски. Ето и по-интересното според нас. Около 15 минути след началото на мача играч на ...