Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Успехи за Беленските самодейци

Школа за народни танци при НЧ „Христо Ботев-1892” - град Белене, с ръководител Светослав Врайков, взе първо място в своята възрастова група (І-ІV клас) и второ място в крайното класиране на Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки”. Той се проведе на 1 май в град Левски за първа година. В него участваха 15 певчески състави, 15 индивидуални изпълнители и 24 танцови състави от Северна България. Професионално жури, с председател доц. Георги Хинов (ръководител на Северняшки ансамбъл - Плевен), Борислава Симеонова (народна певица), Лилия Цолова (хореограф) и Веселин Личев (диригент), оценява изявите на творческите колективи и индивидуални изпълнители. Това съобщи за ДН председателят на беленското читалище Цветана Врайкова. Тя информира също, че Мъжка вокална група „Стил” и Група за стари градски песни „Беленка” към беленското читалище с ръководител Веселин Добрев станаха лауреати на 18-тия Старопланински събор „Балкан фолк 2014”, който се проведе във Велико Търново в началото на месец май.
„Успехите на нашите самодейци могат само да ме радват”, каза председателят на НЧ „Христо Ботев-1892” Цветана Врайкова и допълни: „Благодаря им за труда, за желанието и ентусиазма!”
На беленските самодейци им предстои участие на родна сцена на 24-ти май.

Дунавски новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Нови успехи на ХК „Дунав"

Прочети повече за Нови успехи на ХК „Дунав" ХК „Дунав” шампион в Държавните игри на спортистите от малките селища Три състезателки от ХК „Дунав” в националния отбор на България - 12 г. момичета Ha 4 юли в град ...

„МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТ

Прочети повече за „МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ-БЕЛЕНЕ” ЕООД „МБАЛ - Белене” ЕООД - гр. Белене, на основание чл. 91 от Кодекса на труда, във връзка с чл. 68, ал. 7 от Закона за лечебните заведения и Заповед № 063/12.05.2014 г. на Управителя на ле...