Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Успехи на беленски деца в спорта борба

Редица успехи завоюват беленски момичета и момчета, занимаващи се с борба. Треньорът им Момчил Ганчев сподели, че отборът на СК по борба „Класик” - Белене (деца) се класира на трето място в Международния турнир „Данко Дачев”, който се е провел в Бургас в началото на април. „Пред нашите деца са отборите на Украйна и „ЦСКА” - София”, похвали се Ганчев. Той посочи, че най-добре са се представили Ерик Парашкевов (златен медал в кат. 30 кг) и Самуил Савов (второ място в кат. 38 кг). „Успехите на Ерик и Самуил, както и завоюваните седем трети места, ни помогнаха да спечелим бронза при отборното класиране в Международния турнир „Данко Дачев”, обобщи треньорът на беленските борци.
Скорошните успехи на възпитаниците му не свършват дотук. „Анджела Господинова на Републиканското първенство за момичета и кадетки по борба зае третото място в своята категория - 38 кг. Малко не достигна на останалите състезателки да завоюват медали. Албена Любомирова се класира пета, а Нурхаят Идрисова - седма”, сподели още Момчил Ганчев.
Той посочи и успехите на част от бившите възпитаници на беленския клуб по борба - „Габриел Георгиев взе златото на Международен турнир в Сърбия, Теодор Домозинов се класира втори на Международния турнир по борба „Васил и Георги Илиеви”, който се проведе в София, а Ивайло Пейзанов стана трети на Републиканското първенство в град Самоков. Габриел, Теодор и Ивайло вече са състезатели на СК по борба „Левски” - София”.
Момчил Ганчев разказа и за последните успехи в борбата на беленското момиче Лора Петрова, която се състезава за СК по борба „Илия Павлов” - В. Търново. „Лора е републиканска шампионка, стана трета на Международен турнир, който се проведе в Букурещ (Румъния), а през месец август й предстоят участия в европейско и световно първенство по борба, кадетки. Тя се състезава в категория 46 кг и искрено й желаем успех!”, каза Ганчев.
В СК по борба „Класик” - Белене тренират около 50 момичета и момчета.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ПП "Персина" продължава сътрудничес

Прочети повече за ПП "Персина" продължава сътрудничеството в мрежата "Дунавски паркове"   През месец Октомври 2012 г. ДПП „Персина“ подписа нов договор по проект: „Утвърждаване на мрежата от Защитени територии „Дунавски паркове“, като платформа з...

Математически успехи за беленски уч

Прочети повече за Математически успехи за беленски ученици Трима ученици от ОУ „Васил Левски” взеха участие във Втория международен турнир „Математика без граници”. Той се проведе в дните 1-2 юли в СОУ „Любен Каравелов” ...