Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Успешно приключи проектът "Футбол в ОДЗ "Бодра смяна" - Белене"

Проектът „Футбол в ОДЗ „Бодра смяна”, по Програма на ММС „Спорт за децата в детските градини” 2014-2015 г., успешно приключи в беленското детско заведение. В Деня на детето се проведе спортен празник, който сложи край на дейностите. Гости на събитието бяха гл. експерт на ММС за плевенска и ловешка области Атанас Кършев, Кметът на община Белене Момчил Спасов, секретарят на Общината Яна Илиева, общински съветници и служители, родители.
Заниманията по футбол в ОДЗ „Бодра смяна” се провеждаха два пъти седмично във физкултурния салон или в двора на детската градина, както и на стадиона. Те бяха безплатни за децата и се осъществяваха под ръководството на треньора на СК по футбол „Гигант” Борислав Панов. В тях се включиха 60 деца на възраст от 4 до 6 години. По проекта бяха закупени нови спортни уреди и пособия, които детското заведение ще използва и занапред в заниманията по физическа култура и спорт с всички свои възпитаници. Всяко дете получи сертификат за участие.
„Програмата на Министерството на младежта и спорта е възможност за приобщаване на децата към разнообразна двигателна активност и участие в спортни занимания. ОДЗ „Бодра смяна” за втора поредна година работи по нея, съвместно с футболния клуб. Тази година, освен че надградихме постигнатото от миналогодишната ни работа по проекта, обърнахме внимание и върху възпитанието у децата на качества, които трябва да притежава спортистът на терена и зрителят-фен на трибуните. Надяваме се, че и през следващата учебна година отново ще работим по Програмата на спортното министерство „Спорт за децата в детските градини”, каза директорът на ОДЗ „Бодра смяна” Руска Квецинска.

ОДЗ „Бодра смяна” -град Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Деветокласници от СОУ "Димчо Дебеля

Прочети повече за Деветокласници от СОУ "Димчо Дебелянов" два дни в София Най-после дългоочакваният ден дойде - 5 октомври (петък). Всички развълнувани и нетърпеливи се качваме в автобуса и потегляме. Пътят ни минава през живописни гледки. Есента е най-хубавият сезон. Вр...

Ирина Бучева с надежда и вяра !

Прочети повече за Ирина Бучева с надежда и вяра ! От 5 октомври младата жена от Белене Ирина Бучева, която е парализирана напълно от 2013 година и чиято история докосна хиляди хора, е в руската клиника Неутровита. Придружава я майка й. От 6 октомв...