Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Успешно приключи проектът "Футбол в ОДЗ "Бодра смяна" - Белене"

Проектът „Футбол в ОДЗ „Бодра смяна”, по Програма на ММС „Спорт за децата в детските градини” 2014-2015 г., успешно приключи в беленското детско заведение. В Деня на детето се проведе спортен празник, който сложи край на дейностите. Гости на събитието бяха гл. експерт на ММС за плевенска и ловешка области Атанас Кършев, Кметът на община Белене Момчил Спасов, секретарят на Общината Яна Илиева, общински съветници и служители, родители.
Заниманията по футбол в ОДЗ „Бодра смяна” се провеждаха два пъти седмично във физкултурния салон или в двора на детската градина, както и на стадиона. Те бяха безплатни за децата и се осъществяваха под ръководството на треньора на СК по футбол „Гигант” Борислав Панов. В тях се включиха 60 деца на възраст от 4 до 6 години. По проекта бяха закупени нови спортни уреди и пособия, които детското заведение ще използва и занапред в заниманията по физическа култура и спорт с всички свои възпитаници. Всяко дете получи сертификат за участие.
„Програмата на Министерството на младежта и спорта е възможност за приобщаване на децата към разнообразна двигателна активност и участие в спортни занимания. ОДЗ „Бодра смяна” за втора поредна година работи по нея, съвместно с футболния клуб. Тази година, освен че надградихме постигнатото от миналогодишната ни работа по проекта, обърнахме внимание и върху възпитанието у децата на качества, които трябва да притежава спортистът на терена и зрителят-фен на трибуните. Надяваме се, че и през следващата учебна година отново ще работим по Програмата на спортното министерство „Спорт за децата в детските градини”, каза директорът на ОДЗ „Бодра смяна” Руска Квецинска.

ОДЗ „Бодра смяна” -град Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Драматично-куклен театър "Иван

Прочети повече за Драматично-куклен театър "Иван Радоев" гостува в Белене Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - гр. Плевен ще представи на Беленска сцена спектакълът "Предградие" по Ерик Богосян с режисьор Веселин Плачков. В ролите (по автора):...

Дядо Коледа и Снежанка на гости в Б

Прочети повече за Дядо Коледа и Снежанка на гости в Белене Дядо Коледа и Снежанка бяха гости на Белене на 14 декември. Те се срещнаха с над 400 деца от Подготвителните групи на детските градини и началните класове. Специално за тях бе организирано детско К...