Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

"Училището с Дебеляновия лик" Втора книга на Георги Трушков

„Училището с Дебеляновия лик” е втората книга на Георги Трушков. Представянето й бе вечерта на 8 ноември в Ритуалната зала на Община Белене. На събитието присъстваха кметът Петър Дулев, колеги, съученици, ученици и приятели.

Георги Трушков: „Излишно е да казвам колко много се радвам, като виждам тази пълна зала. Не мога да не изкажа благодарност на всички, които отделихте от своето лично време, за да дойдете тук. Не мога да не изкажа благодарност към ръководството на НЧ „Христо Ботев-1892”, което организира тази вечер и това представяне, но не на последно място искам да изкажа най-голямата си благодарност към тези, с чиято помощ, финансова и друга, книгата стана факт, стана реалност.”

На страниците на „Училището с Дебеляновия лик” Георги Трушков, основател и дългогодишен директор на беленската гимназия, е написал: „Нямаше начин да не напиша тази книга. Длъжен бях. Не че не уважавам и не обичам и другите училища, в които съм работил. Уважавам ги много, но Него - училището с Дебеляновия лик - повече!”

На представянето на книгата авторът обясни още, че я е написал за времето от 1 февруари до 13 март 2012 година - 42 дни, 42 зимни нощи. През 2012-та се навършват и 42 години от основаването на СОУ „Димчо Дебелянов”. „Цели 42 години вървях към тази книга. Няма да скрия, че ползвах и много документи, и летописната книга на училището, мои лични бележки, спомени, но истинските автори на тази книга са тези, които и създадоха училището, и които правиха успехите на това училище - моите колеги и моите ученици. Те са авторите. Аз само думите им подредих в тази книга”.

„Училището с Дебеляновия лик” може да бъде открита в отдел „Възрастни” на библиотеката при НЧ „Христо Ботев-1892” в Белене, а в населените места към общината - в читалищата.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Програма "Спорт за децата в детскит

Прочети повече за Програма "Спорт за децата в детските градини"   От 1 ноември 2012 година стартира проект по Програма „Спорт за децата в детските градини” на Хандбален клуб „Дунав” - Белене в партньорство с ОДЗ „Знаме на ...

Над 70 милиона лева европейски пари

Прочети повече за Над 70 милиона лева европейски пари за Община Белене до 2012 година - Г-н Спасов, по кои оперативни програми работи в момента Община Белене? - Знаете, че има седем оперативни програми. Общините могат да бъдат ползватели на средства по четири от тях. Община Беле...