Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ФИРМА „ЛЕСНО И ВКУСНО”

ФИРМА „ЛЕСНО И ВКУСНО” ОТВОРИ ВРАТИ
В ОДЗ „БОДРА СМЯНА” - БЕЛЕНЕ

Подготвителната група (6-годишни) „Мечо Пух” при ОДЗ „Бодра смяна” - Белене работи по програма Джуниър Ачийвмънт (Junior Achievement). Тук децата се учат на предприемачество и инициативност.
Глобална тема „Нашият град” включва икономическото развитие, местния бизнес и възможностите за професионално развитие.
На 23 февруари се проведе открит урок, който разкри уменията на децата да развиват и управляват местен бизнес. Това бе поредната инициатива по програма Джуниър Ачийвмънт в детското заведение.
Малките предприемачи създадоха фирма за производство и продажба на сандвичи и салати „Лесно и вкусно”. Родителите бяха партньори на децата в интересната дейност. Децата се научиха да приготвят сандвичи и салати, като спазват етапите на приготвяне, проявиха умения за естетическо оформяне на салати и сандвичи, научиха се да работят в екип, като зачитат мнението на другите. Разшириха се представите им за хранителните продукти и тяхната роля за здравето на човека. Усъвършенстваха уменията за декоративна украса на сандвичи и салати, чрез използване на декоративни елементи. Обогатиха представите си за предназначението на предметите и тяхната функция.
След приготвянето на салатите и сандвичите, малките предприемачи ги пуснаха на пазара. Най-активни купувачи бяха възрастните, които оцениха по достойнство вкусните изделия.
Стефка Павлова,
учител в ОДЗ „Бодра смяна”

 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Мерки за предотвратяване на наводне

Прочети повече за Мерки за предотвратяване на наводнения в гр. Белене Напредък на дейностите по Договор BG161PO001/4.1-04/2010/027. В изпълнение на договора по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”, към настоящия момент Община Белене е п...

Директорът на ОУ"Васил Левски" е кл

Прочети повече за Директорът на ОУ"Васил Левски" е класирана за обучение в Ню Йорк Директорът на беленското Основно училище „Васил Левски” Румяна Богданова е сред 15-те училищни директори от цялата страна, които са класирани за десетдневно професионално обучение в Ню ...