Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ФИРМА „ЛЕСНО И ВКУСНО”

ФИРМА „ЛЕСНО И ВКУСНО” ОТВОРИ ВРАТИ
В ОДЗ „БОДРА СМЯНА” - БЕЛЕНЕ

Подготвителната група (6-годишни) „Мечо Пух” при ОДЗ „Бодра смяна” - Белене работи по програма Джуниър Ачийвмънт (Junior Achievement). Тук децата се учат на предприемачество и инициативност.
Глобална тема „Нашият град” включва икономическото развитие, местния бизнес и възможностите за професионално развитие.
На 23 февруари се проведе открит урок, който разкри уменията на децата да развиват и управляват местен бизнес. Това бе поредната инициатива по програма Джуниър Ачийвмънт в детското заведение.
Малките предприемачи създадоха фирма за производство и продажба на сандвичи и салати „Лесно и вкусно”. Родителите бяха партньори на децата в интересната дейност. Децата се научиха да приготвят сандвичи и салати, като спазват етапите на приготвяне, проявиха умения за естетическо оформяне на салати и сандвичи, научиха се да работят в екип, като зачитат мнението на другите. Разшириха се представите им за хранителните продукти и тяхната роля за здравето на човека. Усъвършенстваха уменията за декоративна украса на сандвичи и салати, чрез използване на декоративни елементи. Обогатиха представите си за предназначението на предметите и тяхната функция.
След приготвянето на салатите и сандвичите, малките предприемачи ги пуснаха на пазара. Най-активни купувачи бяха възрастните, които оцениха по достойнство вкусните изделия.
Стефка Павлова,
учител в ОДЗ „Бодра смяна”

 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Пета среща по "Коменски" за ОДЗ "Б

Прочети повече за Пета среща по "Коменски"  за ОДЗ "Бодра смяна"   Поредната визита по проект „Европа през погледа на децата” на Секторна програма „Коменски” бе осъществена от 15 до 20 октомври в Полша. В нея участваха главен учи...

Нова спортна площадка в СОУ "Димчо

Прочети повече за Нова спортна площадка в СОУ "Димчо Дебелянов" За учебната 2013/2014 година в СОУ „Димчо Дебелянов” ще има два първи класа и един ІХ клас - Г-жо Дончева, в очакване ли сте на новата учебна година? - Да. Още с приключването на ...