Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Хандбален клуб "Дунав" в края на сезона

ХК „Дунав” - Белене е към края на есенния сезон. На 1 декември бе последното състезание за отбора на най-малките - 10-годишните момчета. Те посрещнаха като домакини отбора на ХК „Шугар” - Плевен. Срещата завърши при резултат 21:12 в полза на гостите. Въпреки загубата, беленските момчета се представиха добре и успяха да създадат настроение на публиката. Те бяха в група с отборите на хандбалните клубове на Левски, Долна Митрополия, „Етър” - В. Търново, „Локомотив” - Г. Оряховица и „Шугар” - Плевен. В срещите, преди домакинството на 1 декември, имаха само една загуба от ХК „Левски” - Левски.
Тази спортно-състезателна година ХК „Дунав” работи с три отбора момчета (10-годишни до ІІІ кл.; 11-годишни до ІV кл. и 12-годишни до V кл.), както и с три отбора момичета (11-годишни до ІV кл.; 14-годишни до VІІ кл. и 16-годишни до ІХ кл.). Тренировките се водят в спортната зала на Община Белене (бившата на МВР) всеки ден от 14.00 до 17.00 часа.
Хандбалният клуб работи и с ученици от І и ІІ клас (Подготвителна група) и с деца от ОДЗ „Знаме на мира” (по проект „Спорт за децата в детските градини”) два пъти в седмицата (понеделник и четвъртък) от 15.00 до 17.00 часа.
Хандбален клуб „Дунав”, с отборите на СОУ „Димчо Дебелянов”, ще участва в ученическите игри през 2016 г. в град Кубрат. Участие ще вземат момчетата ни (ІІІ-ІV кл.) и момичетата ни (ІІІ-ІV кл. и отбор V-VІІ кл.)
Треньори на отборите са Магдалена Вълкова и Рафаела Врайкова, а президент на Клуба е Петър Върбанов.
Магдалена Вълкова,
треньор на ХК „Дунав” - Белене

На снимка: Отборът на ХК „Дунав” (момчета 10-годишни) и треньорката им Магдалена Вълкова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Одобриха проект на община Белене за

Прочети повече за Одобриха проект на община Белене за 1 711 178 лв. Проект на община Белене за подобряване средата на живот е одобрен за финансиране от Държавен фонд «Земеделие», съобщиха за „BG Север“ от пресслужбата на фонда в столицата. П...

Новите лица на Общински съвет - Бел

Прочети повече за Новите лица на Общински съвет - Белене за мандат 2015-2019 Веско Манолов (МК „Бъдеще за община Белене”) - ветеринарен техник: Признание. Аз съм в местния парламент, след като получих преференция от 165 избиратели. От Деков съм и работа...