Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Център за обществена подкрепа-Белене навърши една година

Една година от създаването си отбеляза Центърът за обществена подкрепа - Белене на 22 юни. Сред гостите на празника бяха Кметът на община Белене Момчил Спасов и общински служители, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” - Плевен Рени Караиванова и координаторките Павлета Ангелова и Стела Шабанска, гл. експерт от „Закрила на детето” - Плевен Диана Йончева, ръководители и представители на различни институции на територията на Белене, родители и деца, ползватели на Центъра.
Ръководителят на ЦОП - Белене Ваня Карлева посочи, че през 2014 година при капацитет 25 потребители средномесечно, те са отчели 37. За 2015 г. до момента средномесечно потребителите са 62.
„Пожелавам на Центъра да е все така успешен, да се развива и да разширява капацитета си”, каза Кметът на община Белене Момчил Спасов. Той благодари на всички, които по един или друг начин са допринесли за създаването на Центъра и не спести положителната си оценка към ръководителя Ваня Карлева и екипа й. По време на празненството бяха наградени деца, показали най-добри резултати в различни инициативи, организирани в ЦОП - Белене. Свещичките на тортата духна най-малкият ползвател на Центъра - 6-годишният Георги Тодоров. За доброто настроение на децата се погрижиха аниматори.
Центърът за обществена подкрепа - Белене бе открит на 16 юни 2014 г. Той е държавно делегирана дейност, бюджетно звено към Община Белене, на пряко подчинение на Кмета на общината. Намира на ул. „Еп. Евгений Босилков” № 1 (най-източният вход от сградата на ОУ „Васил Левски”). В момента в ЦОП - Белене работят пет специалиста:- ръководител, който работи и с потребители по услугите „Психологическо консултиране и подкрепа” и „Семейно консултиране”, един психолог, един социален работник и двама педагози. На граждански договор бе назначен логопед от началото на месец ноември 2014 г. до края на месец май 2015 г. Услугите, които основно се предлагат в ЦОП - Белене, са: психологическо и семейно консултиране, повишаване на училищната мотивация при риск от отпадане от училище, повишаване на училищната мотивация при обучителни затруднения, социално консултиране и подпомагане на деца и техните родители, обучения по приемна грижа и позитивно родителство. В област Плевен, освен в нашия град, Центрове за обществена подкрепа има в градовете Плевен, Левски, Долна Митрополия и Червен бряг.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Бабинден

Прочети повече за Бабинден Веселие по случай Бабинден организира НЧ „Възраждане 1924” - с. Бяла вода на 21 януари. Гости на празника бяха фелдшер Кръстю Раданов и д-р Лидия Славчева. Нейните ръце бяха символично ...

Споделена радост

Прочети повече за Споделена радост Радостен и незабравим ден е 15 юли 2015 година за семейство Росен и Ивелина Лазарови. Точно в 12.30 часа на обяд им се роди втора рожба - момче! Малкият господин се казва Константин. Тежи 3,800 кг ...