Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Честване празника на Инженерни войски в Белене - 2013 г.

Празникът на Инженерни войски и 135 години от създаването им отбеляза днес - 13 септември, 55-и инженерен полк - Белене. Честването във Военно формирование 28880 започна в 9.30 часа с тържествено събрание и награждаване на военнослужещи и цивилни служители. Гости на събитието бяха командирът на Сухопътни войски генерал-майор Нейко Ненов, председателят на Общински съвет-Белене Стефан Николов, зам.-кметовете на Белене и Свищов - Христо Кондров и Пламен Александров, началникът на РУ-Белене гл. инспектор Йордан Каменов и о.з. подп. Иван Добранчев - председател на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Белене.
След официалната част, честването продължи с концерт на любителския духов оркестър към формированието и изпълнения на ФА „Димум” - Белене в салона на ВФ 28880.

От 10.30 до 13.00 часа вратите на 55-и Инженерен полк-Белене бяха отворени за посетители. Показано бе въоръжение и инженерна техника.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

"Дунавски Сал 2013" няма да премине

Прочети повече за "Дунавски Сал 2013" няма да премине през Белене Първоначално се очакваше Дунавският сал да пристигне в Белене в ранния следобед на 17 юли и да отплава на 18 юли. „Технически проблеми са в основата на променения график на спирките на сала&r...

Година на семейството в ОДЗ "Б

Прочети повече за Година на семейството в ОДЗ "Бодра смяна" 2012 година е Eвропейска година на солидарността между поколенията, 2013-та е Европейска година на гражданите. Имайки предвид това, като институция, която възпитава децата да станат активни европей...