Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Честване празника на Инженерни войски в Белене - 2013 г.

Празникът на Инженерни войски и 135 години от създаването им отбеляза днес - 13 септември, 55-и инженерен полк - Белене. Честването във Военно формирование 28880 започна в 9.30 часа с тържествено събрание и награждаване на военнослужещи и цивилни служители. Гости на събитието бяха командирът на Сухопътни войски генерал-майор Нейко Ненов, председателят на Общински съвет-Белене Стефан Николов, зам.-кметовете на Белене и Свищов - Христо Кондров и Пламен Александров, началникът на РУ-Белене гл. инспектор Йордан Каменов и о.з. подп. Иван Добранчев - председател на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Белене.
След официалната част, честването продължи с концерт на любителския духов оркестър към формированието и изпълнения на ФА „Димум” - Белене в салона на ВФ 28880.

От 10.30 до 13.00 часа вратите на 55-и Инженерен полк-Белене бяха отворени за посетители. Показано бе въоръжение и инженерна техника.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Ден на отворени врати, по повод пра

Прочети повече за Ден на отворени врати, по повод празника на Сухопътни войски Ден на отворени врати, по повод празника на Сухопътни войски, организира Военно формирование 28880-Белене на 16 ноември от 10.00 часа. ...

Кръстю Трендафилов Стойчев - полков

Прочети повече за Кръстю Трендафилов Стойчев - полковник от запаса Служих тук - в Белене, четири години - от 1974 до 1978 г. Когато пристигнах в този хубав крайдунавски град, бях на 35 години. Аз съм родом от с. Заветно, Поповско, обл. Търговище. След като напусна...