Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Честване празника на Инженерни войски в Белене - 2013 г.

Празникът на Инженерни войски и 135 години от създаването им отбеляза днес - 13 септември, 55-и инженерен полк - Белене. Честването във Военно формирование 28880 започна в 9.30 часа с тържествено събрание и награждаване на военнослужещи и цивилни служители. Гости на събитието бяха командирът на Сухопътни войски генерал-майор Нейко Ненов, председателят на Общински съвет-Белене Стефан Николов, зам.-кметовете на Белене и Свищов - Христо Кондров и Пламен Александров, началникът на РУ-Белене гл. инспектор Йордан Каменов и о.з. подп. Иван Добранчев - председател на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Белене.
След официалната част, честването продължи с концерт на любителския духов оркестър към формированието и изпълнения на ФА „Димум” - Белене в салона на ВФ 28880.

От 10.30 до 13.00 часа вратите на 55-и Инженерен полк-Белене бяха отворени за посетители. Показано бе въоръжение и инженерна техника.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Дунавски институт ще бъде създаден

Прочети повече за Дунавски институт ще бъде създаден в Белене   От началото на 2012 година Асоциацията на Дунавските общини „Дунав” работи по проект „Дунавски институт за мрежи за развитие за промотиране на чуждестранните инвестиции...

Белене без обществен транспорт до м

Прочети повече за Белене без обществен транспорт до месец „Ако не се вземат мерки срещу нерегламентираните превозвачи до един месец, ще прекратим договорите си с Община Белене, тъй като в зимните месеци ще сме на загуба”, категорични са управи...