Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Честит празник,доброволци

Пети декември е обявен от ООН през 1985 г. за Международен ден на доброволеца. Всяка година хиляди хора се включват в доброволчески инициативи и се трудят за по-добър живот в своята общност или изминават милиони километри и помагат на хора от другия край на света.
Доброволците от доброволно формирование „Димум” при Община Белене и всички доброволци по света празнуваме Международния ден на доброволеца - празникът, на който празнуват успешните доброволчески инициативи като се организират още доброволчески инициативи. Само така хората, усетили положителната енергия и удовлетворението от безкористния труд, от подадената ръка и работата рамо до рамо с други хора, могат да предадат доброволческия дух на останалите - на своите близки и приятели или на някой напълно непознат, но готов да помага като посвещава труда и приятелството си.
Доброволно формирование „Димум” е изградено през 2008 година. В него членуват 15 доброволеца. Това са будни и отдадени хора на различна възраст. В най-критичните моменти те винаги са се отзовавали бързо и навременно. Помощ са оказвали при локалните валежи през 2010 г. и 2013 г. в с. Татари, а през 2014 година доброволци два дни извършваха спасителни дейности в гр. Мизия.
През изминаващата година доброволците участваха заедно с екип на РС „ПБЗН” в потушаването на пожари (сухи треви и стърнища), превантивно почистваха уличните отоци, след буря отстраняваха клони по централната градска част.
На 4 декември в залата на Община Белене се проведе среща на кмета на общината с доброволното формирование. Присъстваха зам.-кметът Малина Ешекова и началникът на РС „ПБЗН” Сергей Кушев.
Кметът на общината Милен Дулев награди с грамоти доброволците от доброволното формирование като им изказа благодарност за участието им в противопожарните и спасителни дейности през годината.
Митанка Митрикова,
Община Белене

На снимката: Най-младият доброволец в ДФ „Димум” Милен В. Лазаров и кметът на община Белене Милен Дулев

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Споделена радост

Прочети повече за Споделена радост В празник се превърна датата 11 март 2015 година за семейството на Румен и Елица Гулеви - роди им се момиче. Младата госпожица се казва Андрея, висока е 51 см, тежи 3,600 кг и се появи на бял свят ...

Карате клуб „БЕЛЕНЕ” уч

Прочети повече за Карате клуб „БЕЛЕНЕ” участва с 4 каратеки Над 250 каратеки мериха сили в традиционния турнир по карате „Troyan Grand Prix”, който се проведе на 23.01.2016г. в град Троян. Карате клуб „БЕЛЕНЕ” участва с 4 каратеки ...