Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Честит празник,доброволци

Пети декември е обявен от ООН през 1985 г. за Международен ден на доброволеца. Всяка година хиляди хора се включват в доброволчески инициативи и се трудят за по-добър живот в своята общност или изминават милиони километри и помагат на хора от другия край на света.
Доброволците от доброволно формирование „Димум” при Община Белене и всички доброволци по света празнуваме Международния ден на доброволеца - празникът, на който празнуват успешните доброволчески инициативи като се организират още доброволчески инициативи. Само така хората, усетили положителната енергия и удовлетворението от безкористния труд, от подадената ръка и работата рамо до рамо с други хора, могат да предадат доброволческия дух на останалите - на своите близки и приятели или на някой напълно непознат, но готов да помага като посвещава труда и приятелството си.
Доброволно формирование „Димум” е изградено през 2008 година. В него членуват 15 доброволеца. Това са будни и отдадени хора на различна възраст. В най-критичните моменти те винаги са се отзовавали бързо и навременно. Помощ са оказвали при локалните валежи през 2010 г. и 2013 г. в с. Татари, а през 2014 година доброволци два дни извършваха спасителни дейности в гр. Мизия.
През изминаващата година доброволците участваха заедно с екип на РС „ПБЗН” в потушаването на пожари (сухи треви и стърнища), превантивно почистваха уличните отоци, след буря отстраняваха клони по централната градска част.
На 4 декември в залата на Община Белене се проведе среща на кмета на общината с доброволното формирование. Присъстваха зам.-кметът Малина Ешекова и началникът на РС „ПБЗН” Сергей Кушев.
Кметът на общината Милен Дулев награди с грамоти доброволците от доброволното формирование като им изказа благодарност за участието им в противопожарните и спасителни дейности през годината.
Митанка Митрикова,
Община Белене

На снимката: Най-младият доброволец в ДФ „Димум” Милен В. Лазаров и кметът на община Белене Милен Дулев

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

"Дунавски Сал 2013" няма да премине

Прочети повече за "Дунавски Сал 2013" няма да премине през Белене Първоначално се очакваше Дунавският сал да пристигне в Белене в ранния следобед на 17 юли и да отплава на 18 юли. „Технически проблеми са в основата на променения график на спирките на сала&r...

Кърпят дупки по беленските улици

Прочети повече за Кърпят дупки по беленските улици За 10 600 лева се закърпват дупки по улиците в централната градска част на Белене - цялата улица „Светлин”, част от „Фердинанд Дечев”, „Патриарх Евтимий”, &bdquo...