Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Четири полски студентки посрещнаха снега в Белене

На 25 и 26 януари четири момичета от Полша гостуваха в Белене по покана на своите ментори Давид Богданов и Анатоли Цанков.
Магда Попко (руска филология), Юстина Пастушак (славянска филология), Юстина Кацпарчук (руска филология) и Катажина Кулиш (славянска филология) са студентки от университета в Лодз, Полша. В момента за един семестър се обучават във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" по програма "Еразъм". Младите дами говорят добре български език и проявяват интерес към исторически, етнографски и културни забележителности. Особено са впечатлени от българската кухня и пословичното ни гостоприемство.
Момичетата споделиха впечатленията си от нашия град:
Юстина Пастушак: "Градът предразполага човек да релаксира, а хората са усмихнати. Всички се познават и се поздравяват."
Магда Попко: "Много ми хареса крепостта на реката."
Юстина Кацпарчук: "Очарована съм от сърдечността на местните хора. Градът изглежда прекрасно през зимата."
Катажина Кулиш: "Българските ястия, които опитахме в Белене, са страхотни! Особен интерес в нас буди начинът им на приготвяне."
На тръгване, освен хубавите впечатления, момичета отнесоха със себе си и рецептата за домашна лютеница.

Давид Богданов

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Белене без обществен транспорт до м

Прочети повече за Белене без обществен транспорт до месец „Ако не се вземат мерки срещу нерегламентираните превозвачи до един месец, ще прекратим договорите си с Община Белене, тъй като в зимните месеци ще сме на загуба”, категорични са управи...

"ДЕН НА КМЕТА" - традиция и работещ

Прочети повече за "ДЕН НА КМЕТА" - традиция и работеща практика В първите дни на м. Януари стартираха изнесените приемни и срещите с жителите в кметствата на община Белене. Полезната инициатива, превърнала се в традиция, се осъществи по предварително оповестен ...