Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Четири полски студентки посрещнаха снега в Белене

На 25 и 26 януари четири момичета от Полша гостуваха в Белене по покана на своите ментори Давид Богданов и Анатоли Цанков.
Магда Попко (руска филология), Юстина Пастушак (славянска филология), Юстина Кацпарчук (руска филология) и Катажина Кулиш (славянска филология) са студентки от университета в Лодз, Полша. В момента за един семестър се обучават във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" по програма "Еразъм". Младите дами говорят добре български език и проявяват интерес към исторически, етнографски и културни забележителности. Особено са впечатлени от българската кухня и пословичното ни гостоприемство.
Момичетата споделиха впечатленията си от нашия град:
Юстина Пастушак: "Градът предразполага човек да релаксира, а хората са усмихнати. Всички се познават и се поздравяват."
Магда Попко: "Много ми хареса крепостта на реката."
Юстина Кацпарчук: "Очарована съм от сърдечността на местните хора. Градът изглежда прекрасно през зимата."
Катажина Кулиш: "Българските ястия, които опитахме в Белене, са страхотни! Особен интерес в нас буди начинът им на приготвяне."
На тръгване, освен хубавите впечатления, момичета отнесоха със себе си и рецептата за домашна лютеница.

Давид Богданов

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Фотооко

Прочети повече за Фотооко Това е пространството през вход Б на блок 3/77 в Белене. Живеещите в него сами са превърнали тревните площи пред входа си в по-красиво място! Дано примерът им се последва от повече жители на града ...

Благотворителност за Великден

Прочети повече за Благотворителност за Великден В навечерието на най-светлия християнски празник - Великден, кметът на община Белене Момчил Спасов, с помощта на общинската администрация и Български червен кръст, раздаде 50 кашона с подаръци на с...