Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Четири полски студентки посрещнаха снега в Белене

На 25 и 26 януари четири момичета от Полша гостуваха в Белене по покана на своите ментори Давид Богданов и Анатоли Цанков.
Магда Попко (руска филология), Юстина Пастушак (славянска филология), Юстина Кацпарчук (руска филология) и Катажина Кулиш (славянска филология) са студентки от университета в Лодз, Полша. В момента за един семестър се обучават във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" по програма "Еразъм". Младите дами говорят добре български език и проявяват интерес към исторически, етнографски и културни забележителности. Особено са впечатлени от българската кухня и пословичното ни гостоприемство.
Момичетата споделиха впечатленията си от нашия град:
Юстина Пастушак: "Градът предразполага човек да релаксира, а хората са усмихнати. Всички се познават и се поздравяват."
Магда Попко: "Много ми хареса крепостта на реката."
Юстина Кацпарчук: "Очарована съм от сърдечността на местните хора. Градът изглежда прекрасно през зимата."
Катажина Кулиш: "Българските ястия, които опитахме в Белене, са страхотни! Особен интерес в нас буди начинът им на приготвяне."
На тръгване, освен хубавите впечатления, момичета отнесоха със себе си и рецептата за домашна лютеница.

Давид Богданов

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Ден на кмета - поставени проблеми и

Прочети повече за Ден на кмета - поставени проблеми и конкретни решения Успешна и работеща практика за организиране на изнесени приемни в населените места, т.н. „Ден на кмета” се проведоха в периода от 4 до 10 юли 2012 г. Сред основните теми, които се откро...

Кметове и общински съветници от Общ

Прочети повече за Кметове и общински съветници от Община Белене положиха клетва Д-р Бистра Павловска бе избрана за председател на Общински съвет-Белене Новоизбраните кмет на община Белене, кметове на населени места и общински съветници положиха клетва на тържествена сесия ...