Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Четири полски студентки посрещнаха снега в Белене

На 25 и 26 януари четири момичета от Полша гостуваха в Белене по покана на своите ментори Давид Богданов и Анатоли Цанков.
Магда Попко (руска филология), Юстина Пастушак (славянска филология), Юстина Кацпарчук (руска филология) и Катажина Кулиш (славянска филология) са студентки от университета в Лодз, Полша. В момента за един семестър се обучават във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" по програма "Еразъм". Младите дами говорят добре български език и проявяват интерес към исторически, етнографски и културни забележителности. Особено са впечатлени от българската кухня и пословичното ни гостоприемство.
Момичетата споделиха впечатленията си от нашия град:
Юстина Пастушак: "Градът предразполага човек да релаксира, а хората са усмихнати. Всички се познават и се поздравяват."
Магда Попко: "Много ми хареса крепостта на реката."
Юстина Кацпарчук: "Очарована съм от сърдечността на местните хора. Градът изглежда прекрасно през зимата."
Катажина Кулиш: "Българските ястия, които опитахме в Белене, са страхотни! Особен интерес в нас буди начинът им на приготвяне."
На тръгване, освен хубавите впечатления, момичета отнесоха със себе си и рецептата за домашна лютеница.

Давид Богданов

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Година на семейството в ОДЗ "Б

Прочети повече за Година на семейството в ОДЗ "Бодра смяна" 2012 година е Eвропейска година на солидарността между поколенията, 2013-та е Европейска година на гражданите. Имайки предвид това, като институция, която възпитава децата да станат активни европей...

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ

Прочети повече за УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ Във връзка със стартиралата Национална програма за саниране на многофамилни жилищни сгради, Ви призовавам да ускорите свикванията на Общи събрания на собствениците и подаването на заявление за канд...