Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Обръщение на кмета на Община Белене

Уважаеми граждани на община Белене,
Уважаема г-жо областен управител,
Уважаеми кметове на кметства,
Уважаеми колеги – членове на общинския съвет, служители на община Белене и гости,

За мен е чест и привилегия да Ви приветствам днес вече като кмет на община Белене!

Преди всичко от тази трибуна искам да благодаря на жителите на общината за това, че дадоха своята подкрепа и ни гласуваха своето доверие. Ценя високо Вашето доверие към мен, защото Вие проявихте свободната си воля и отстояхте личния си избор въпреки политическата конюнктура. Благодаря, че ни дадохте възможност да осъществим заложените в предизборната ни програма идеи за развитието на общината. Като съзнавам голямата отговорност на този мандат, заявявам пред цялата общественост на община Белене, че аз лично ще насоча усилията си към привличането на инвеститори за създаването на нови работни места, което смятам е основният приоритет за оцеляването ни в този момент. Ще работя целенасочено за реализирането на повече проекти, които се финансират от европейските фондове, за обновяване на инфраструктурата, развитието на икономиката, културата, спорта и туризма в нашата община.

За постигането на тези цели ще разчитам изключително много на помощта на общинския съвет. Ще разчитам на опита и съветите на моите предшественици. Затова призовавам Вас общинските съветници от всички групи: нека загърбим политическите си и лични амбиции, а да работим заедно за да стане Белене желано място за живеене. Да не забравяме, че днес ние сме тук по волята на избирателите. Днес полагаме клетва, която не бива да приемаме като формалност, а като гаранция и обещание към жителите на нашата община за честно, безпристрастно и морално управление. Искрено се надявам и вярвам, че всеки един от нас съзнава огромната отговорност, която поемаме с тази клетва. Очаквам всеки един от Вас, дами и господа общински съветници, да стане част от новия модел на управление на община Белене – модела на работещите решения!

За постигането на общата ни цел ще разчитам и на помощта на областната управа. Затова се обръщам към Вас, Уважаема г-жо Добрева, като представител на държавата, да бъдете нашата връзка с управляващите.

Обръщам се и към Вас жителите на общината: Скъпи съграждани, от сега нататък вратите на общината ще са отворени за Вас, за Вашите проблеми, идеи и предложения. Очаквам Вашите конструктивни критики. За мен Вие сте важните! Обещавам Ви, че в общинска администрация Белене ще срещате отзивчивост, добро отношение и ще намирате решение на Вашите проблеми!
Аз като кмет Ви гарантирам, че ще съм кмет на всички граждани, независимо от тяхното положение, имотно състояние, политическа или етническа принадлежност. Община Белене ще има прозрачно и честно управление според нормите на законите.

В заключение бих искал да Ви заявя моята искрена увереност, че Белене има повече бъдеще, отколкото минало!

Желая на всички колеги здраве и сили, за да работим заедно в полза на всички жители на община Белене!

Милен Дулев – кмет на община Белене

 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Нова инициатива за АЕЦ "Белене" от

Прочети повече за Нова инициатива за АЕЦ "Белене" от кмета град Белене - Петър Дулев Организиране на Международен форум около 20 януари 2013 година (дни преди датата за референдум) по темата АЕЦ „Белене”, предлага Кметът на крайдунавския град Петър Дулев. Съгласие за уч...

Прокуратура и ДАНС тарашат офиси на

Прочети повече за Прокуратура и ДАНС тарашат офиси на Богомил Манчев Обиските са за присвояване на милиони в областта на енергетиката Акция на прокуратурата и ДАНС се извършва в офисите на фирма на бизнесмена Богомил Манчев, съобщиха от прокуратурата. Оттам ...