Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ГОСТУВАНЕ

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТНО ГОСТУВАНЕ В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”

На неочаквано посещение в ОУ „Васил Левски” на 22 октомври бе Ирина Василевна Харинова - директор на Езиково училище № 1315 в Москва. Г-жа Харинова е на частна визита в страната ни.
В Белене гостенката се срещна и разговаря с учители и възпитатели от основното ни училище, разгледа материалната база и посети учениците от І и ІІ клас. Пред педагозите г-жа Харинова разказа за реформите в руската образователна система. В момента тя е директор на образователен комплекс от 7 училища и детски градини, в които се обучават и възпитават 2 270 деца и ученици. Въпреки голямата разлика между двете образователни системи, трудностите и проблемите са сходни. Това прави обмяната на педагогически опит толкова ценна.
Между двете образователни институции има договор за сътрудничество и обмен на учители и ученици от 2 години. В момента тече подготовка по формиране на новата група, която ще посети Москва през месец април 2015 г.
Румяна Богданова,
директор на ОУ „Васил Левски”

 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

14 и 15 Юни - спортен уикенд в Бел

Прочети повече за 14 и 15 Юни - спортен уикенд  в Белене КФСТ „АЕЦ - Белене” организира спортен уикенд на приятелството в Белене на 14 и 15 юни. „Това, което замисляме, е коренно различно от спортните фестивали досега - ще поканим най...

Световен ден на влажните зони - 2-р

Прочети повече за Световен ден на влажните зони - 2-ри февруари Всяка година на 2 февруари се отбелязва Световния ден на влажните зони. По традиция и тази година Природен парк "Персина", част от Изпълнителна агенция по горите, като територия, която вк...