Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ГОСТУВАНЕ

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТНО ГОСТУВАНЕ В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”

На неочаквано посещение в ОУ „Васил Левски” на 22 октомври бе Ирина Василевна Харинова - директор на Езиково училище № 1315 в Москва. Г-жа Харинова е на частна визита в страната ни.
В Белене гостенката се срещна и разговаря с учители и възпитатели от основното ни училище, разгледа материалната база и посети учениците от І и ІІ клас. Пред педагозите г-жа Харинова разказа за реформите в руската образователна система. В момента тя е директор на образователен комплекс от 7 училища и детски градини, в които се обучават и възпитават 2 270 деца и ученици. Въпреки голямата разлика между двете образователни системи, трудностите и проблемите са сходни. Това прави обмяната на педагогически опит толкова ценна.
Между двете образователни институции има договор за сътрудничество и обмен на учители и ученици от 2 години. В момента тече подготовка по формиране на новата група, която ще посети Москва през месец април 2015 г.
Румяна Богданова,
директор на ОУ „Васил Левски”

 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО

Прочети повече за ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО МЕСЕЦИТЕ Дванадесет са месеците в годината. Кой от кой по-добър, по-красив, по-скромен. Всеки бил доволен от това, което е. Само месец Април не се харесвал. Вечно бил намръщен и сърдит. Казвал...

15 медала от купа "Червен Бряг" за

Прочети повече за 15 медала от купа "Червен Бряг" за карате клуб "Белене" На 16 март се проведе четвъртото издание на Национален турнир за деца, юноши младша и старша възраст към Българската карате федерация - Купа „Червен бряг“. Карате клуб „Белене&rdq...