Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ГОСТУВАНЕ

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТНО ГОСТУВАНЕ В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”

На неочаквано посещение в ОУ „Васил Левски” на 22 октомври бе Ирина Василевна Харинова - директор на Езиково училище № 1315 в Москва. Г-жа Харинова е на частна визита в страната ни.
В Белене гостенката се срещна и разговаря с учители и възпитатели от основното ни училище, разгледа материалната база и посети учениците от І и ІІ клас. Пред педагозите г-жа Харинова разказа за реформите в руската образователна система. В момента тя е директор на образователен комплекс от 7 училища и детски градини, в които се обучават и възпитават 2 270 деца и ученици. Въпреки голямата разлика между двете образователни системи, трудностите и проблемите са сходни. Това прави обмяната на педагогически опит толкова ценна.
Между двете образователни институции има договор за сътрудничество и обмен на учители и ученици от 2 години. В момента тече подготовка по формиране на новата група, която ще посети Москва през месец април 2015 г.
Румяна Богданова,
директор на ОУ „Васил Левски”

 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Заповед № 587/22.05.2015 г.

Прочети повече за Заповед № 587/22.05.2015 г. На основание чл. 44, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с писмо с изходящ № 15-03980 от 18.05.2015 г. на РЗИ - Плевен, относно извършен м...

Хандбалистките на Белене първи на з

Прочети повече за Хандбалистките на Белене първи на зонален финал На 14 май Белене беше домакин на Зонален финал по хандбал за момичета до 12 години. Отборът на ХК „Дунав“, състезателите на които са само ученици от СОУ „Димчо Дебелянов“ ...