Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Годишно отчетно събрание проведе ПК "Надежда"

Годишно отчетно събрание проведе Пенсионерски клуб „Надежда” - Белене на 14 юли в стола на Домашен социален патронаж. Гости на събитието бяха Кметът на община Белене Момчил Спасов, секретарят на Общината Яна Илиева, Виолета Огнянова - областен председател на „Съюза на пенсионерите 2004” - Плевен, и Ангел Кузев - дългогодишен член на Областния съвет на „Съюза на пенсионерите 2004” - Плевен.
За председател на събранието бе избран Георги Трушков, а за протоколчик - Пенка Арнаудова. В дневния ред бяха включени четири точки. По първа точка - Отчет за дейността на ПК „Надежда” за периода 13 юли 2014 - 13 юли 2015 г. докладва Бистра Кралева - председател на Клуба. Тя посочи какво не са успели да свършат през отчетния период, както и какво са изпълнили. Втора точка бе свързана с отчет на ревизионната комисия. С него аудиторията запозна Мария Коева. Третата точка от дневния ред на събранието разкри какво планират беленските пенсионери до края на годината. Славка Митева посочи в изказването си, че ще продължат честванията на рождените и именни дни на членовете на Клуба, че подготвят среща със съпругата на поета Дамян Дамянов - Надежда Захариева, екскурзия до столицата и гостуване в „Шоуто на Слави” като публика, излет в околностите край Белене. Пенсионерите от „Надежда” ще се включат в традиционното почистване на града в началото на септември, а хорът към Клуба ще е част от концертната програма за празниците на Белене.
Ръководството и членовете на ПК „Надежда” изказаха благодарността си към Кмета Момчил Спасов и секретаря на Общината Яна Илиева, че винаги са им подавали ръка при нужда, че се включват в организираните от тях мероприятия и им оказват нужното внимание, въпреки напрегнатите им и динамични делници.
В ПК „Надежда” - Белене членуват над 100 души. Годишният членски внос е в размер на 5 лева.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

БЕЛЕНЕ ПРАЗНУВА ТОДОРОВДЕН

Прочети повече за БЕЛЕНЕ ПРАЗНУВА ТОДОРОВДЕН И тази година Белене спази традицията и почете Св. Вмчк Теодор Тирон. Мястото за празненството бе площад „Шаран”. Най-очакваното събитие на Тодоровден - кушията, традиционно се състоя...

СОУ "Димчо Дебелянов" пра

Прочети повече за СОУ "Димчо Дебелянов" празнува Радка Дончева-Митрикова, директор на СОУ „Димчо Дебелянов”: Стана традиция в последните години да честваме патронния празник на училището на 28 март - рождената дата на нашия патрон. Го...