Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Белене без обществен транспорт до месец

„Ако не се вземат мерки срещу нерегламентираните превозвачи до един месец, ще прекратим договорите си с Община Белене, тъй като в зимните месеци ще сме на загуба”, категорични са управителите на двете лицензирани фирми-превозвачи на територията на община Белене - Величко Великов и Людмил Борисов. Това те заявиха на срещата-разговор, която се проведе в заседателната зала на общинската администрация на 18 октомври по инициатива от Браншовото сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен. Сред присъстващите бяха председателката на сдружението Палушка Георгиева, кметът на Белене Петър Дулев и заместниците му Момчил Спасов и Милен Дулев,  шефът на ДАИ-Плевен Цветелин Цветанов, представители на полицията в Белене, кметове на населените места, общински служители.

„Нашата позиция е отрицателна към това явление - нерегламениран превоз на пътници, и неведнъж сме го заявявали.”, коментира градоначалникът на Белене Петър Дулев. Според него с общи усилия на институциите може да се ограничи тази практика и допълни, че са нужни законови промени, с които трябва да се ангажират централната, държавната и законодателна власт.

По-чести проверки между ДАИ, полиция и НАП, монтиране на видеокамери на невралгични пунктове в града до седмица, старт на кампания „Таен клиент”, изготвяне на писмо с проблема до областната и централна власт и възможност за СРС-та на нерегламентираните превозвачи са само част от предложенията, които бяха направени на срещата.

От началото на годината има 13 спрени автомобили в областта, поради извършване на незаконната услуга превоз на пътници. Това съобщи шефът на ДАИ-Плевен Цветан Цветанов. Той посочи и проблема, който затруднява работата им - самите пътници не признават, че ползват превоза срещу заплащане.

„От месец септември нещата се влошават за нас с колегата Людмил Борисов - управител на ЕТ „Борис Борисов”. Появиха се още двама превозвачи с автомобилите си. Не ви заплашваме. Трябва всички да вземем мерки към тези нелоялни превозвачи”, обобщи управителят на ЕТ „Импорт Ескорт 2000” - Плевен Величко Великов.

Ако нерегламентираният транспорт на пътници продължи, от и към Белене в началото на зимата автобуси няма да се движат.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!
#1 На 31/10/2012 в 00:09 ч. Borislav написа:
за нерегламентираните превозвачи съм съгласен да ги спрат но относно пратките по автобусите поне да разрешат на фирмите да получават и изпращат

Нова инициатива за АЕЦ "Белене" от

Прочети повече за Нова инициатива за АЕЦ "Белене" от кмета на крайдунавския град Петър Дулев Организиране на Международен форум около 20 януари 2013 година (дни преди датата за референдум) по темата АЕЦ „Белене”, предлага Кметът на крайдунавския град Петър Дулев. Съгласие за уч...

"ДЕН НА КМЕТА" - традиция и работещ

Прочети повече за "ДЕН НА КМЕТА" - традиция и работеща практика В първите дни на м. Януари стартираха изнесените приемни и срещите с жителите в кметствата на община Белене. Полезната инициатива, превърнала се в традиция, се осъществи по предварително оповестен ...