Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Петър Дулев за кандидатурата си

- Г-н Дулев, номер 4 в листата на „Коалиция за България” за народни представители в 42-то НС от 15 МИР-Плевен. Какво означава това за Вас?

- За мен това място означава, че областната организация на Българската социалистическа партия отдава значението на Белене в едно бъдещо социално-икономическо развитие на България. Това означава едно признание за всичко това, което Общинската администрация, Общинският съвет и гражданите на община Белене са извършили до този момент. Това означава и признание за тежестта, която има Белене в област Плевен. Смятам, че е едно прилично място, избираемо е, за да може наистина представител на община Белене да отстоява интересите на гражданите на общината, която го е издигнала.

- Това място е и заради Вашата работа и Вашата личност. Номинацията Ви бе направена от местната структура на БСП. Как я приехте - емоционално или с умерен оптимизъм?

- Винаги съм казвал, че съм умерен оптимист, но смятам, че предложението, което моите съпартийци и членове на Българската социалистическа партия, и граждани, и млади хора вложиха в предложението да бъда издигнат, е едно признание не толкова за мен, а е следствие на това, което сме направили през всички мандати под мое управление, че наистина е направено нещо за хората. Номинацията ми аз приех и като задължение. Ако се получи да премина в нов статут след изборите, смятам че участието ми в народното събрание като народен представител ще даде възможност да се подпомогне решаването на всички проблеми, като подобряване на инфраструктурата от и към Белене, по-голямо и ползотворно сътрудничество с някои институции, за да може всичко, заложено в общинския план за развитие, да се реализира по-бързо.

- Сметките за бъдещия парламент отдавна са започнали. Коментира се, че водачът на листата за Плевенски избирателен район Стефан Данаилов ще се откаже от депутатско място. Всъщност, как стоят нещата?

- Не мога да кажа. Негово право е да направи избор. Засега не сме водили такива разговори. Нека да мине изпитанието на 12 май!

- Г-н Дулев, на кого ще разчитате на 12 май?

- Аз разчитам предимно на гражданите на Белене, които желаят Белене да стане отново ядрен енергиен център - такъв, какъвто беше преди няколко години. Разчитам и на гражданите на Плевен, които желаят Плевенска област да се развива, да ползва целия ресурс, който притежава и възможностите, които има. Всички знаем какво беше областта ни допреди няколко години - мощна икономика, мощна промишленост във всяко едно направление.

Разговаря Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!
#2 На 02/11/2015 в 12:02 ч. Vasko написа:
ТОЗИ ЛИ???? ТОВА НЕ Е ИСТИНА!!!! "а никой не иска в българския парламент да ни представляват хора, говорещи неистини." ЧУВАЛ СЪМ ЧЕ НЯКОЙ СИ ИСКАТ ДА Е ТАКА И СИ ГО ПРАВЯТ... И МИ СЕ СТРУВА ЧЕ ТОВА СА ЖАЛКИ,ТЕСНОГРЪДИ И НЕПОЧТЕНИ ХОРА , НО ДОРИ И ХИТРИ КАТО ХИТЪР ПЕТЪР...ТЯ ИСТИНАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ...
#1 На 24/04/2013 в 13:31 ч. gulef написа:
Интервюто с г-н Дулев поставя няколко доста интересни въпроса, които, (странно защо) не са зададени, и ще се радвам, ако получа отговор: Г-н Дулев, какво точно успяхте да свършите с Общинската администрация и Общинския съвет през всички години, докато бяхте кмет, че получихте подобно "признание"? И какво точно направихте за хората? Каква е алтернативата за нашата община, ако все пак проектът за АЕЦ не бъде осъществен? Нужно е СЕГА да задаваме правилните въпроси и да получаваме адекватни отговори. Предизборните "бълнувания" за "мощна икономика, мощна промишленост във всяко едно направление" са силно преувеличени, да не кажа неистини, а никой не иска в българския парламент да ни представляват хора, говорещи неистини.

Прокуратура и ДАНС тарашат офиси на

Прочети повече за Прокуратура и ДАНС тарашат офиси на Богомил Манчев Обиските са за присвояване на милиони в областта на енергетиката Акция на прокуратурата и ДАНС се извършва в офисите на фирма на бизнесмена Богомил Манчев, съобщиха от прокуратурата. Оттам ...

Д-р Бистра Павловска бе избрана за

Прочети повече за Д-р Бистра Павловска бе избрана за председател на Общински съвет - Белене. След тържественото полагане на клетвата и подписване на клетвените листове от кмета Милен Дулев, кметовете на петте кметства към общината и 17-те общински съветници, председателството на първото за...