Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ЛОРЕН Е СРЕД УСПЕЛИТЕ ДЕЦА

ЛОРЕН Е СРЕД УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА „ДИМИТЪР БЕРБАТОВ”

Лорен Босилков от Белене е в Клуба на успелите на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2014 година.
Лорен Даниелов Босилков е роден е на 21.12.2002 г., зодия Стрелец. Ученик е в VІ-а клас на СОУ „Димчо Дебелянов”. Карате започва да тренира от 6-годишен. До момента има общо 43 медала, по-голямата част от които са златни от национални шампионати. Високо постижение е и второто му място на Балканско първенство, което завоюва през 2014 г. в Истанбул (Турция).
Лорен има амбицията да продължи да се занимава с карате и занапред. Всеки един успех е стимул за него да бъде по-добър в следващото състезание. Мечтае, когато порасне, професията му да е или на военен, или на полицай.
За номиниране във фондацията на Димитър Бербатов инициативата е била на майката на Лорен - Красимира. Тя направила постъпките, а на сина си казала едва след това.
Красимира Босилкова, майка на Лорен: „Желая му много успехи и все така да тренира упорито! Понякога може да има и падения, но да се изправя с гордо вдигната глава и да продължава напред, и стъпка по стъпка да върви към големите върхове! И не на последно място - желая му много здраве! Поднасям и своите благодарности на сенсей Марин Маринов и сенпай Верони Маринов, които въпреки трудностите, които понякога имаме, ни подкрепят и се борят за нас и за Карате клуб „Белене”.
Сенпай Верони Маринов, треньор на Лорен по карате: „За Лори мога да кажа, че е голям талант, който има строго индивидуален подход, с който побеждава на бойното поле. Винаги е бил постоянен в тренировките и никога не се е пречупвал. Изключително смел каратист, с много устойчива психика и добра техническа подготовка. Искам да използвам момента и да му благодаря за всеотдайността и уважението към спорта карате, както и на родителите му - Красимира и Даниел, че го подкрепят и винаги го насърчават към правилния път! Пожелавам на Лори да продължава в същия дух, да не спира да побеждава противниците си на бойното поле и да върви смирено по пътя на успеха!”
За седми пореден път Фондация „Димитър Бербатов” представя успелите в рамките на последната година българчета. От 20 декември 2014 г. до 15 февруари 2015 г. по установен ред постъпваха номинации за децата в ученическа възраст с постижения в изкуствата, науките и спорта през 2014 г. В ход е подготовката на церемонията по връчване на наградите на най-добрите. Тя обичайно се провежда в края на май - началото на юни, когато Димитър Бербатов е в страната. В края на кампания 2014 ще бъде издаден алманах „Успелите деца на България”.
Проектът „Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина.
Ралица Господинова,
гл. редактор на в-к „Дунавски новини”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Георги Първанов подари нови екипи н

Прочети повече за Георги Първанов подари нови екипи на ФК "Гигант" Нови представителни спортни екипи подари Георги Първанов, президент на Р България 2002 - 2012 г., на футболен клуб „Гигант” - Белене. Първанов се срещна и с жители на града в следобедни...

2 МЕДАЛА ОТ НАЦИОНАЛНО ПЪРВЕНСТВО

Прочети повече за 2 МЕДАЛА ОТ НАЦИОНАЛНО ПЪРВЕНСТВО 2 МЕДАЛА ОТ НАЦИОНАЛНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ ЗА „БЕЛЕНЕ” Държавно първенство по Карате за всички възрасти е ежегодно двудневно състезание. Домакин на тазгодишното издание бе Албена,...