Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ЛОРЕН Е СРЕД УСПЕЛИТЕ ДЕЦА

ЛОРЕН Е СРЕД УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА „ДИМИТЪР БЕРБАТОВ”

Лорен Босилков от Белене е в Клуба на успелите на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2014 година.
Лорен Даниелов Босилков е роден е на 21.12.2002 г., зодия Стрелец. Ученик е в VІ-а клас на СОУ „Димчо Дебелянов”. Карате започва да тренира от 6-годишен. До момента има общо 43 медала, по-голямата част от които са златни от национални шампионати. Високо постижение е и второто му място на Балканско първенство, което завоюва през 2014 г. в Истанбул (Турция).
Лорен има амбицията да продължи да се занимава с карате и занапред. Всеки един успех е стимул за него да бъде по-добър в следващото състезание. Мечтае, когато порасне, професията му да е или на военен, или на полицай.
За номиниране във фондацията на Димитър Бербатов инициативата е била на майката на Лорен - Красимира. Тя направила постъпките, а на сина си казала едва след това.
Красимира Босилкова, майка на Лорен: „Желая му много успехи и все така да тренира упорито! Понякога може да има и падения, но да се изправя с гордо вдигната глава и да продължава напред, и стъпка по стъпка да върви към големите върхове! И не на последно място - желая му много здраве! Поднасям и своите благодарности на сенсей Марин Маринов и сенпай Верони Маринов, които въпреки трудностите, които понякога имаме, ни подкрепят и се борят за нас и за Карате клуб „Белене”.
Сенпай Верони Маринов, треньор на Лорен по карате: „За Лори мога да кажа, че е голям талант, който има строго индивидуален подход, с който побеждава на бойното поле. Винаги е бил постоянен в тренировките и никога не се е пречупвал. Изключително смел каратист, с много устойчива психика и добра техническа подготовка. Искам да използвам момента и да му благодаря за всеотдайността и уважението към спорта карате, както и на родителите му - Красимира и Даниел, че го подкрепят и винаги го насърчават към правилния път! Пожелавам на Лори да продължава в същия дух, да не спира да побеждава противниците си на бойното поле и да върви смирено по пътя на успеха!”
За седми пореден път Фондация „Димитър Бербатов” представя успелите в рамките на последната година българчета. От 20 декември 2014 г. до 15 февруари 2015 г. по установен ред постъпваха номинации за децата в ученическа възраст с постижения в изкуствата, науките и спорта през 2014 г. В ход е подготовката на церемонията по връчване на наградите на най-добрите. Тя обичайно се провежда в края на май - началото на юни, когато Димитър Бербатов е в страната. В края на кампания 2014 ще бъде издаден алманах „Успелите деца на България”.
Проектът „Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина.
Ралица Господинова,
гл. редактор на в-к „Дунавски новини”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Белене бе домакин на турнир по ханд

Прочети повече за Белене бе домакин на турнир по хандбал ІV пролетен турнир по хандбал от ЗП - зона „Мизия” за момичета до 14 години 2014-2015 г. се проведе в Белене на 21 април на спортната площадка на СОУ „Димчо Дебелянов”. Бе...

ХК "Дунав" и ФК "Гигант" подадоха п

Прочети повече за ХК "Дунав" и ФК "Гигант" подадоха проекти за подобряване на спортната инфраструктура Хандбален клуб "Дунав" и Футболен клуб "Гигант", подкрепени с експертна помощ от Община Белене, подадоха проектни предложения по мярка 321 - Основни услуги за населението и икон...