Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

БМЧК агитира за приемна грижа

На 11 октомври доброволците от БМЧК - Белене организираха в центъра на града „Информационна кампания по приемна грижа”. Идеята бе да се използва градското пространство, където хората се срещат и свързват, общувайки помежду си, и така да се привлече вниманието на възможно по-широк кръг от местната общност към нуждата на децата от любов и грижа, за да порастат "свързани" със света.

Приемната грижа е да приемеш дете в нужда в своя дом и да се грижиш за него, когато семейството му е в криза. Много са лицата на кризата: бедност, безработица, заболяване... Приемните родители носят стабилност, любов и разбиране за детето в труден за него и семейството му момент.

Ако искате да разберете повече за това какво е да си приемен родител, обърнете се към Отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане” - Белене, ул. „България” № 37, телефон (0658) 3 32 52.

м.с. Лидия Арнаудова, ръководител на Клуб БМЧК-Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Деца от групите по катехизис в Беле

Прочети повече за Деца от групите по катехизис в Белене посетиха възрастни и болни хора В навечерието на Рождество Христово деца от групите по катехизис към енория „Света Богородица” - Белене посетиха възрастни и болни хора от нашия град. С коледни песни и наричания за здр...

"Дунавски Сал 2013" няма да премине

Прочети повече за "Дунавски Сал 2013" няма да премине през Белене Първоначално се очакваше Дунавският сал да пристигне в Белене в ранния следобед на 17 юли и да отплава на 18 юли. „Технически проблеми са в основата на променения график на спирките на сала&r...