Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

24-ти май в Белене

С празничен концерт от 10.00 часа на площад „България” бе отбелязан в Белене Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. На сцената танцуваха мажоретките с ръководител Мая Добрева и танцьори от танцовите състави към читалището с ръководител Светослав Врайков. Децата от детските заведения и училищата рецитираха стихове за солунските братя. Със свои изпълнения се представиха и вокалните групи с ръководител Бисер Кирилов.
Кметът на община Белене Момчил Спасов връчи награди на културни и просветни дейци за постигнати високи резултати и съществен принос в развитието на образованието и културата в община Белене: Анжела Чоранова и Дарина Бучева от СОУ „Димчо Дебелянов”; Емилия Радулова (ПГЯЕ „М. Скл.-Кюри”), Анелия Мишева (ОУ „Васил Левски”), Любка Гулева (ОДЗ „Мечта”), Елка Василева (ОДЗ „Бодра смяна”), Надка Шалваркова (ОДЗ „Знаме на мира”), Иван Иванов - ръководител на ТС „Звънче” към Общински детски комплекс, ТТ „БелАрт” с режисьор Митко Рупов и Методи Минчев (НЧ „Христо Ботев-1892”). Наградени бяха и ученичките Велина Великова (VІІІ клас в СОУ „Димчо Дебелянов”) за участието й в национална олимпиада по география и икономика и Сияна Дулева (ОУ „Васил Левски”), спечелила златен медал от националния конкурс за рисунка „Казанлъшка роза”.
Ден преди празничния 24 май кметът Момчил Спасов даде коктейл за културните и просветни дейци в общината.
Снимки от честването на 24 май в Белене може да видите в профила на ДН в социалната мрежа.

Ралица Господинова,
гл. редактор на в-к „Дунавски новини”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ТЕ ПОКОРИХА ФРАНЦИЯ

Прочети повече за ТЕ ПОКОРИХА ФРАНЦИЯ (Откъс от готовата за печат книга на Георги Трушков „Стожер на духа”) От 2 до 10 април 2006 година делегация от Община Белене, водена от Кмета Петър Дулев, гостува на побратимени...

Успехи на беленски деца в спорта б

Прочети повече за Успехи на беленски  деца в спорта борба Редица успехи завоюват беленски момичета и момчета, занимаващи се с борба. Треньорът им Момчил Ганчев сподели, че отборът на СК по борба „Класик” - Белене (деца) се класира на трето мяс...