Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

3-ТИ МАРТ В БЕЛЕНЕ

Официалната церемония по отбелязване на 3-ти март - Ден на освобождението на България от османско иго и национален празник на Република България, както и 137 години от края на Руско-турската война, в Белене започна в 10.00 часа пред сградата на Общината. Под звуците на химна на Република България, изпълняван от духовия оркестър към Военно формирование 28880 - Белене, бе издигнат националният трибагреник. Сред присъстващите на честването бе Кметът Момчил Спасов, ръководството на Община Белене, общински служители, представители на институции и организации в града, граждани, ученици и деца.
Пред Паметника на загиналите във войните беленчани участници в Клуб „Млад историк-изследовател” при СОУ „Димчо Дебелянов”, с ръководител Пенка Цолова, изнесоха рецитал по повод националния празник на Р България. Десетки беленчани положиха венци и цветя в знак на признателност към всички, дали живота си за свободата на родината ни.
Събитието в снимки може да видите в профила на ДН във Фейсбук.
Ралица Господинова,
гл. редактор на в-к „Дунавски новини”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Повече спорт в ОДЗ "Знаме на м

Прочети повече за Повече спорт в ОДЗ "Знаме на мира" Продължава обучението на децата от ОДЗ „Знаме на мира” по програма „Спорт за децата в детските градини”, финансирана от Министерството на младежта и спорта. Хандбален клуб...

Децата на Белене

Прочети повече за Децата на Белене "БЪЛГАРИЯ - ТОВА Е МОЯТА РОДИНА" В ОДЗ „БОДРА СМЯНА” Децата от Подготвителна група „Мики Маус” на ОДЗ „Бодра смяна” на 6 март показаха знанията си ...