Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

35 години ОДЗ "БОДРА СМЯНА"

С грандиозен концерт ОДЗ „Бодра смяна” отбеляза празника на детето и 35-тата годишнина от откриването на детското заведение.
Дефиле на всички настоящи възпитаници на ОДЗ „Бодра смяна” постави началото на празника. Последва преминаване по импровизиран червен килим на най-малките, придружени от техните майки. Празничност създадоха и бивши възпитаници на детската градина, които изпълниха народни танци.
Директорът на ОДЗ „Бодра смяна” Руска Квецинска откри концерта, като благодари на всички, които са уважили с присъствието си годишнината на детското заведение. Тя награди деца, постигнали успехи в Петия юбилеен международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници” - Хасково 2014, който се проведе в края на месец април.
„Удоволствие е да съм в тази детска градина сред толкова много усмихнати и щастливи деца”, заяви Кметът на общината Момчил Спасов. Той наблюдава детските изпълнения, заедно със заместника си Калоян Прокопиев, секретаря на Община Белене Яна Илиева, служители от общинската администрация, личности, свързали живота си с ОДЗ „Бодра смяна”, ръководители на учебни и детски заведения, родители.
Като карнавал на цветята премина останалата част от празника в ОДЗ „Бодра смяна” - песни и танци, красиви костюми и много настроение от страна на деца, педагози и гости. В края, като на всеки рожден ден, имаше торта. Тя беше подарена от Община Белене. Не липсваха фойерверки и летящи балони.
Събитието в снимки може да видите в профила на ДН във Фейсбук.
ДН

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Започна катехизисната година в енор

Прочети повече за Започна катехизисната година в енория "Рождение на блажена Дева Мария" Деца, родители, катехисти, сестри и енорийския свещеник отец Павел днес - 6 октомври, поставиха началото на катехизисната година от 10.00 часа в католическата църква "Рождение на бл. Дева Мари...

Успехи за самодейците на с.Бяла вод

Прочети повече за Успехи за самодейците на с.Бяла вода ІІІ място в категория „Носии” спечели Танцов състав при НЧ „Възраждане 1924” - с. Бяла вода в VІ Национален фестивал за автентичен фолклор „Песните в полите на Балкана...