Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

5 050 000 лв. е бюджетът на Белене за 2013

„Скромен бюджет за 2013 година” - така го определи Кметът на общината Петър Дулев. Затова и целите му са скромни - запазване на финансова стабилност и успешна реализация на спечелените проекти, които изпълнява Общината към момента. Увеличение на приходната част се очаква от местни данъци, поради завишаването им, което гласуваха местните депутати в началото на годината. Увеличен е размерът на данъка върху недвижимите имоти, върху превозните средства и таксата за битови отпадъци. От тази година е определена и такса за битови отпадъци на база ползваните съдове за отпадъци. Надежди за приходи се възлагат и от продажба на общинска собственост, макар че интересът към нея чувствително е намалял.

„Най-добре финансово общината ни бе през 2008 година, когато имаше раздвижване по проекта АЕЦ „Белене”, коментира Кметът Петър Дулев.

Отчетът на миналогодишния бюджет и макрорамката на Бюджет 2013, както и инвестиционната програма бяха представени на обществено обсъждане на 30 януари в заседателната зала на Община Белене. Интересът от страна на гражданите бе минимален. За първа година общинското ръководство даде възможност на всеки жител на общината да участва пряко в изготвянето на най-важния документ за една община, а именно бюджета. За целта бе поставена урна на входа на общинската администрация, където гражданите можеха да поставят своите предложения. При отварянето й имаше две писмени искания и те вече са заложени в проектобюджет 2013 на община Белене. Предстои той да бъде разгледан и обсъден на заседание на Общинския съвет, което ще се проведе в началото на месец март.

Дунавски Новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Ден на кмета - поставени проблеми и

Прочети повече за Ден на кмета - поставени проблеми и конкретни решения Успешна и работеща практика за организиране на изнесени приемни в населените места, т.н. „Ден на кмета” се проведоха в периода от 4 до 10 юли 2012 г. Сред основните теми, които се откро...

Ще има референдум ЗА АЕЦ "Белене"

Прочети повече за Ще има референдум ЗА АЕЦ "Белене" Юли, 2012 година...  Със скандиране „АЕЦ БЕЛЕНЕ!” в първия ден на месец юли десетки жители на града посрещнаха пред входа на Втората атомна електроцентрала депутатите от „Коа...