Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

IN MEMORIAM

Михаил Бернардов Кърчев е роден в Белене на 23.04.1920 г. в бедно селско семейство - баща Бернард, майка Филомена Кърчеви. По-късно се раждат двете му сестри - Любка и Руска Кърчеви.
Основното си образование Михаил завършва в Белене, а средното - в Свищовската гимназия. По-късно е приет да учи право в София, но поради липса на средства е принуден да прекъсне обучението си. Години по-късно Михаил Кърчев се записва да продължи образованието си в СА „Димитър А. Ценов” - Свищов. Завършва три семестъра. След отбиване на редовната си военна служба, Михаил Кърчев заминава на фронта и участва в първата фаза на Втората световна война. Завръщайки се от фронта, той започва работа в Общината като писар. През 1946 година сключва брак с Пенка Йосифова Кунова. От любовта им се раждат три прекрасни деца - Лидия, Зоя и Олег. Те го даряват с трима внуци и един правнук.
Целият си съзнателен живот Михаил Кърчев е посветил на развитието и благоустрояването на Белене, като Кмет четири мандата. В резултат на неуморната си работа и усилия, той има голям принос на 07.09.1964 г. Белене да бъде обявено за град. Той има голяма заслуга и за масовото развитие на спорта в града по времето, в което е бил председател на физкултурното дружество „Гигант” - Белене. Трудовата си дейност Михаил Кърчев приключва като председател на Районна потребителска кооперация „Единство”. След пенсионирането си през 1980 г. той активно продължава да се занимава с обществена дейност като Председател на общинската организация на пенсионерите и ветераните от войните на България до 2011 г. В резултат на трудовата си дейност и особени заслуги, Михаил Кърчев е награждаван многократно с ордени и медали от различни институции.
На 94-годишна възраст, на 27.01.2015 г. Михаил Бернардов Кърчев почина.
Винаги ще си спомняме за твоята честност, трудолюбие и всеотдайност! За всичко, което ти ни даде - поклон и вечна признателност!
От близките

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Красимир Вълков

Прочети повече за Красимир Вълков Красимир Вълков, ръководител сектор „Земеделие” към ЕТ „Братя Николови - Христо Николов”: ПРИНЦИПИТЕ НА ФИРМАТА СА ДА ОСИГУРЯВА ЗАЕТОСТ НА ХОРАТА ОТ ГРАДА - Г-н Вълков,...

Малина Ешекова е новият заместник-к

Прочети повече за Малина Ешекова е новият заместник-кмет на Община Белене Малина Златкова Ешекова е родена на 31.07.1976 година. Има висше икономическо образование, магистър „Маркетинг и планиране” и придобита квалификация „Икономист-плановик” от ...