Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

„Надявам се да имаме много поводи за радост и гордост с ФК „ГИГАНТ” - БЕЛЕНЕ”

- Г-н Блажев, през есенния полусезон „Гигант” - Белене играе в Северозападната „В” аматьорска футболна група. Какво означава това за Вас?
- Означава отговорност. Трябва да защитим мястото си и да оправдаем заслуженото ни доверие. Не трябва да разочароваме феновете на „Гигант”, за които завръщането ни във „В” група бе задължителна цел. Знаете, че изкарахме една година в „А” Окръжна футболна група.
- Какъв е сегашният състав на отбора?
- Групата се състои от 22 състезатели. Вратари - Ивайло Руменов Лазаров, Иван Сашков Николов и Красимир Живков Павлов. Защитници - Георги Миланов Георгиев, Самуил Руменов Минчев, Тихомир Пламенов Дамянов, Любомир Николаев Любенов, Светослав Красимиров Матеев, Радослав Любенов Джантов, Венелин Красимиров Лазаров и Марио Ръжгев. Полузащитници са: Анатоли Красимиров Кирилов, Георги Галинов Пецински, Мартин Красимиров Шанколов, Ивайло Ангелов Димитров, Георги Красимиров Георгиев и Калоян Любенов Ченков. Нападатели - Габриел Пламенов Томов, Чавдар Васков Върбанов, Пламен Любенов Бонов, Румен Максимов и Божидар Златков Кунов. Състезателите са от град Белене, с изключение на Анатоли Кирилов, Георги Пецински, Венелин Лазаров и Тихомир Дамянов. Треньор на отбора е Борислав Илиев Панов, а домакин - Павел Грунчев.
- Вие стартирахте първенството с нова спортна база. Как подейства това на отбора?
- Да, така е - нова спортна база, съблекални, които по нищо не отстъпват на тези на големите отбори. Това е един стимул и самочувствие за момчетата, което от своя страна им дава малко повече спокойствие. Оценяваме усилията на общинското ръководство и екипа на Общината - Техническа служба и отдела по проекти, новата спортна база да е факт. Благодарим им и най-вече на Кмета Момчил Спасов, който наистина вложи много желание и упоритост по изграждането на базата и промяната на градския стадион. За новия полусезон ще имаме и нов официален екип.
- Трудности има ли, които стоят пред Вас като президент на Футболен клуб „Гигант”?
- Трудности винаги има. Важното е, че имаме добри партньори, подкрепата на Кмета и Общината, на всички любители на футбола в Белене. Стартирахме есенния полусезон успешно. В първия мач гостувахме на ФК „Раковски” - град Севлиево. Постигнахме победа с резултат 4:0. Надявам се да имаме много поводи за радост и гордост с ФК „Гигант” - Белене.

Разговаря
Ралица Господинова 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Белене бе домакин на турнир по ханд

Прочети повече за Белене бе домакин на турнир по хандбал ІV пролетен турнир по хандбал от ЗП - зона „Мизия” за момичета до 14 години 2014-2015 г. се проведе в Белене на 21 април на спортната площадка на СОУ „Димчо Дебелянов”. Бе...

Гигант попари Видима-Раковски с 2:1

Прочети повече за Гигант попари Видима-Раковски с 2:1 В последния мач за сезона (неделя, 24.11.2013 г.) футболистите на Гигант се наложиха с 2:1 над Видима-Раковски. Ето и по-интересното според нас. Около 15 минути след началото на мача играч на ...