Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

„Надявам се да имаме много поводи за радост и гордост с ФК „ГИГАНТ” - БЕЛЕНЕ”

- Г-н Блажев, през есенния полусезон „Гигант” - Белене играе в Северозападната „В” аматьорска футболна група. Какво означава това за Вас?
- Означава отговорност. Трябва да защитим мястото си и да оправдаем заслуженото ни доверие. Не трябва да разочароваме феновете на „Гигант”, за които завръщането ни във „В” група бе задължителна цел. Знаете, че изкарахме една година в „А” Окръжна футболна група.
- Какъв е сегашният състав на отбора?
- Групата се състои от 22 състезатели. Вратари - Ивайло Руменов Лазаров, Иван Сашков Николов и Красимир Живков Павлов. Защитници - Георги Миланов Георгиев, Самуил Руменов Минчев, Тихомир Пламенов Дамянов, Любомир Николаев Любенов, Светослав Красимиров Матеев, Радослав Любенов Джантов, Венелин Красимиров Лазаров и Марио Ръжгев. Полузащитници са: Анатоли Красимиров Кирилов, Георги Галинов Пецински, Мартин Красимиров Шанколов, Ивайло Ангелов Димитров, Георги Красимиров Георгиев и Калоян Любенов Ченков. Нападатели - Габриел Пламенов Томов, Чавдар Васков Върбанов, Пламен Любенов Бонов, Румен Максимов и Божидар Златков Кунов. Състезателите са от град Белене, с изключение на Анатоли Кирилов, Георги Пецински, Венелин Лазаров и Тихомир Дамянов. Треньор на отбора е Борислав Илиев Панов, а домакин - Павел Грунчев.
- Вие стартирахте първенството с нова спортна база. Как подейства това на отбора?
- Да, така е - нова спортна база, съблекални, които по нищо не отстъпват на тези на големите отбори. Това е един стимул и самочувствие за момчетата, което от своя страна им дава малко повече спокойствие. Оценяваме усилията на общинското ръководство и екипа на Общината - Техническа служба и отдела по проекти, новата спортна база да е факт. Благодарим им и най-вече на Кмета Момчил Спасов, който наистина вложи много желание и упоритост по изграждането на базата и промяната на градския стадион. За новия полусезон ще имаме и нов официален екип.
- Трудности има ли, които стоят пред Вас като президент на Футболен клуб „Гигант”?
- Трудности винаги има. Важното е, че имаме добри партньори, подкрепата на Кмета и Общината, на всички любители на футбола в Белене. Стартирахме есенния полусезон успешно. В първия мач гостувахме на ФК „Раковски” - град Севлиево. Постигнахме победа с резултат 4:0. Надявам се да имаме много поводи за радост и гордост с ФК „Гигант” - Белене.

Разговаря
Ралица Господинова 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Беленски каратеки с медали

Прочети повече за Беленски каратеки с медали   Годжу карате клуб „Алеко” взе участие в Националната купа „Хасково” за деца и младша възраст. Състезанието се проведе на 27 и 28 октомври в град Хасково и в него ...

Беленчани спечелиха медалите в спор

Прочети повече за Беленчани спечелиха медалите в спортна олимпиада   На 6 и 7 октомври тази година с. Комарево стана домакин на „І Междуобщинска селско-градска олимпиада”. Клубът за физкултура, спорт и туризъм „АЕЦ-Белене” беше сре...